Novosti - STK Varaždin ugostio Austrijance
12. SIJEČANJ, 2018
Od 02.-.06.siječnja 2018. godine STK Varaždin bio je domaćin mladim austrijskim stolnotenisačicama i stolnotenisačima. U pet dana održano je mnoštvo zanimljivih zajedničkih treninga. 
Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana većina sportskih borilišta miruje, no u našoj stolnoteniskoj dvorani bilo je vrlo živo. Uz svakodnevne treninge tijekom samih blagdana, odmah nakon Nove godine dvorana je bila dupkom puna.
Predanim radom vodstva i članova kluba STK Varaždin ostvario je hvalevrijednu suradnju s Oberosterreichischer Tischtennisverband, pokrajinskom stolnoteniskom asocijacijom iz Linza. U prvom tjednu nakon Nove godine u goste nam je stiglo osam mladih stolnotenisačica i stolnotenisača iz Austrije (dvije juniorke i dva juniora, tri kadetkinje i jedan najmlađi kadet) u pratnji dva trenera.
Kroz pet dana intenzivnog rada razmijenjena su mnoga znanja i iskustva u radu s mlađim kategorijama između austrijskih trenera i našeg trenera Saše Suhodolčana, dok su kadeti i juniori imali odličnu priliku za usavršavanje svoje tehnike kroz rad i sparinge sa svojim kolegama iz Austrije. Također, u radu i treningu pomogle su i seniorke Petra Petek i Ivana Malobabić. U organizacijskom dijelu uz STK Varaždin djelomično je sudjelovala i STK Ljubeščica, te je nekoliko treninga održano i u dvorani u Ljubešćici. Suradnja između STK Varaždina i Oberosterreichischer Tischtennisverband nastavit će se i u budućnosti i to već na ljeto, kada će najbolje stolnotenisačice i stolnotenisači iz STK Varaždina otići na uzvratni posjet u Linz.


Članovi po kategorijama

Seniori
25 članova
Juniori
20 članova
Kadeti
22 članova
Mlađi kadeti
17 članova
Pioniri
60 članova
Svukupno
144 članova
Sponzori