Novosti - STK Varaždin u finalu Superlige
6. TRAVANJ, 2019
Stolnotenisačice STK Varaždina u trećem susretu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske iznenadile STK Aquaestil i pobijedile u Duga Resi rezultatom 4:3
Stolnotenisačice STK Varaždina u trećem susretu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske iznenadile STK Aquaestil i pobijedile u Duga Resi rezultatom 4:3.
Znalo se i prije početka doigravanja da će susret između STK Varaždina i STK Aquaestila iz Duga Rese biti finale prije finala. STK Dr. Časl trenutno je "svijet za sebe" u hrvatskom stolnom tenisu (drugu godinu za redom su u finalu Lige prvakinja), te se u ovom susretu rješavalo pitanje najbolje momčadi ostatka Hrvatske. Dvije podjednake ekipe režirale su pravu sportsku dramu u polufinalu doigravanja. Sva tri susreta otišla su do kraja i završila rezultatom 4:3 za domaću ekipu. Oba susreta trajala su gotovo 4 sata. U trećem odlučujućem susretu, gdje više nije bilo popravka oba trenera ispremiješali su svoje sastave i nakon završetka ovog meča može se reći da je naš trener Saša Suhodolčan nadmudrio svog kolegu iz Duga Rese Nikicu Vukelju. 

Prvo je Tena Kovaček izgubila susret protiv Marte Vukelić 3:0, Petra Petek je pobjedom protiv Andreje Pavlović izjednačila međusobni omjer na 1:1. Bio je to vrlo napet i može se reći odlučujući dvoboj ovog meča. Pavlović je vodila 2:0 u setovima i 6:3, no nakon minute odmora Petra nezaustavljivi kreći i okreće meč u svoju korist., Xue Vukelja Han je svladala Ivanu Malobabić sa 3:0, U susretu parova, Petek i Malobabić bili su bolji od para Vukelja Han/Pavlović 3:1, Petek je pobjedom protiv Vukelić donijela vodstvo STK Varaždinu 3:2, Janja Matijašec je izgubila od Vukelje Han 3:0, dok je Malobabić u odlučujućem meču donijela finale STK Varaždinu protiv Pavlović rezultatom 3:1.

Nakon finala Kupa Hrvatske (poraz u finalu od ekipe Dr. Časl), pojedinačnog naslova prvakinje Hrvatske Petre Petek, i naslova u paru para Petek/Malobabić, te naslova najbolje igračice HEP Superlige Ivane Malobabić, ovo finale prvenstva samo je šlag na tortu jedne sezone za pamćenje.

Bravo cure, bravo treneru!!!!!!


Članovi po kategorijama

Seniori
25 članova
Juniori
20 članova
Kadeti
22 članova
Mlađi kadeti
17 članova
Pioniri
60 članova
Svukupno
144 članova
Sponzori