Novosti - PETRA PETEK NAJBOLJA IGRAČICA SUPERLIGE
1. TRAVANJ, 2018
U 18. kolu igračice STK Varaždin lakoćom pobijedile STK Bjelovar rezultatom 4:1. Petra Petek s dvije pojedinačne pobjede postala najbolja igračica ligaškog dijela natjecanja u Superligi.

Stolnotenisačice STK Varaždina u sklopu 18.kola Super lige za stolnotenisačice pobjedile su u današnjem meču STK Bjelovar rezultatom 4-1. Ovom pobjedom osigurale su najmanje 3.mjesto prije početka play offa najboljih četiri ekipa Hrvatske.

Petra Petek sigurno je pobjedila dva svoja pojedinačna meča protiv Ivane Grgić i Inge Malešević a da pritom nije ispustila ni seta. Ovim pobjedama Petra je u regularnom dijelu sezone prvo ime Superlige za stolnotenisačice. U 27 pojedinačnih mečeva ove sezone ostvarila je 24 pobjede i svega 3 poraza. Uz naslove prvakinje države i osvajanja Top 8 za seniorke ovo je još jedna potvrda da je Petra Petek trenutno daleko najbolja igračica Hrvatske. Ivana Malobabić pobjedila je svoj pojedinačni meč protiv Inge Malešević rezultatom 3-0. Aktualne prvakinje Hrvatske Petek-Malobabić bile su sigurne i u paru pobjedivši par Ramić-Grgić rezultatom 3-1. Jedini bod za gošće ubilježila je Tamara Ramić u meču s mladom Tenom Kovaček rezultatom 3-0.

Sada slijedi jednomjesečna pauza u Superligi za stolnotenisačice,što ne znači da će igračice STK Varaždina mirovati. Naime Ivanu Malobabić nakon ovotjednog nastupa za reprezentaciju u Puli protiv Nizozemeske(trećeplasirane ekipe sa zadnjeg EP)i pobjede protiv Britt Eerland očekuje nastup na Slovenija Open turniru. Nakon toga ima nastup na jakom Opatija Milenija Openu, koji će biti uvertira za nastup na ekipnom svjetskom prvenstvu u Švedsku. Poziv za isto natjecanje dobila je i najbolja seniorka Hrvatske Petra Petek ali je nastup na istom otkazala zbog osobnih razloga. Ovo je prvi puta u povijesti kluba STK Varaždin da je klub iznijedrio dvije seniorske reprezentativke. Nakon svjetskog ekipnog prvenstva slijedi završnica klupske sezone, final four hrvatskog kupa i play off prvenstva. Sigurno će biti puno razloga za veselje za sve ljubitelje stolnotenog tenisa u Varaždinu.

Veliko priznanje za klub i kadetkinju STK Varaždin Tenu Kovaček došlo je ovih dana pozivom za istu u kamp HSTSa u Opatiju od 2- 8.04.2018.g.gdje će trenirati najbolje kadetkinje i kadeti Hrvatske. Sjajni rezultati za STK Varaždin.


Članovi po kategorijama

Seniori
25 članova
Juniori
20 članova
Kadeti
22 članova
Mlađi kadeti
17 članova
Pioniri
60 članova
Svukupno
144 članova
Sponzori