Novosti - Poraz koji ne boli
7. LISTOPAD, 2018
U drugom kolu Superlige Varaždinke poražene od ekipe STK Dr. Časl rezultatom 4:1

Iako je Varaždin grad sporta, rijetko se pruža prilika da u našem gradu ugostimo svjetske ili europske prvake, pobjednike lige prvaka. Jedan od tih rijetkih dana dogodio se u subotu 06.10.2018 kada je u dvorani na srednjoškolcu ekipa stolnoteniskog kluba Varaždin ugostila aktualne pobjednice lige prvakinja momčad STK Dr. Časl u sklopu drugog kola ženske stolnoteniske superlige.

Iako domaću ligu igra sa domaćim snagama, za susret u Varaždinu ekipa STK Dr. Časl stigla je u svojem ponajboljem sastavu sa dvije igračice među prvih 50 na svjetskoj rang listi (kineskinje s portugalskom i luksemburškom putovnicom).

I sa takvim sastavom ekipa STK Varaždina pružila je odličan otpor favoriziranim gosćama i na krilima Petre Petek domaća ekipa povela je rezultatom 1:0 pobjedivši Mirelu Đurak rezultatom 3:2. U drugom susretu domaća Ivana Malobabić pružila je odličnu partiju no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv 38 igračice svijeta FU Yu. Iako je Malobabić izgubila 3:1 susret je vrlo lako mogao otići u odlučujući 5 set. Kako ekipa STK Varaždina brine o svojoj budućnosti, trener Saša Suhodolčan pružio je priliku objema juniorkama, Teni Kovaček i Janji Matijašec da se ogledaju protiv svjetskih top igračica. Iako su glatko izgubile sa 3:0 protiv FU Yu i Ni Xia Lian (48 na svjetskoj ljestvici), neprocjenjivo je iskustvo koje će im pomoći u daljnjem stolnoteniskom razvoju. Prvakinje Hrvatske u paru (Petek i Malobabić) nisu mogle više od časnog poraza protiv kineske kombinacije.

Iako je STK Varaždin doživio poraz 4:1 to je poraz koji „ne boli“, jer je ipak ekipa STK Dr. Časl „svijet za sebe“ u okvirima hrvatskog ženskog stolnog tenisa i ove je godine favorit za osvajanje lige prvakinja.

Nakon dva kola STK Varaždin ima pobjedu i poraz i u slijedećem kolu gostuje kod ekipe TIS iz Zagreba koji se igra za 14 dana.


Članovi po kategorijama

Seniori
25 članova
Juniori
20 članova
Kadeti
22 članova
Mlađi kadeti
17 članova
Pioniri
60 članova
Svukupno
144 članova
Sponzori