Događanja - Croatia Open Varaždin
13.09.2017 - 17.09.2017
Croatia Open Varaždin
U srijedu, 13. rujna, kreće peto izdanje ITTF turnira Croatia Open za juniore i kadete. U Varaždinu će se natjecati 265 stolnotenisača i stolnotenisačica iz cijelog svijeta.
U protekle četiri godine, bez podilaženja ili preuveličavanja, Varaždinci su odrađivali jako dobar posao. Odlična dvorana, smještajni kapaciteti, organizacijski odrađeno bez greške... Od lani su "Premium event", a kad sve to zbrojite dobijete rekordne brojke koje nikog ne trebaju čuditi.
- Na ovom petom turniru ili malom jubileju imamo apsolutan rekord i po broju igrača i država iz kojih dolaze. Ukupno 265 iz 38 država, sa svih šest kontinenata - dojmljive je brojke "izrecitirao" Alen Ivančin, direktor turnira.
Hrvatska je najbrojnija sa 40 predstavnika, slijedi Češka sa 21, Južna Koreja 20, Rumunjska 19... Tako to izgleda kvantitativno, ali kvalitativno...
- Samo ću reći da je odlično. To je ono kakav ovaj turnir ima kategoriju u ITTF-u (Premium event nap. a.). Turnir je dostojan tog imena. Imamo jako mnogo igrača koji su u samom kadetskom i juniorskom svjetskom vrhu - zaključuje Ivančin.
Tomislav Crnadak, predsjednik STK Varaždin koji organizacijski stoji iza turnira, "pucao" je od zadovoljstva.
- Ovo je turnir iza kojeg u organizacijskom pogledu stoji samo desetak ljudi, ali kada vidite sada, neposredno uoči početka što je učinjeno, koji je odaziv, a to znači i kakav ugled Croatia Open uživa, ne možete biti nezadovoljni. U biti, svi članovi, volonteri STK Varaždin "nose" ovaj turnir i njima ide prvenstvena zahvala, kao i Gradu Varaždinu koji je financijski pomogao.
Susreti se igraju u Areni Varaždin, u srijedu i četvrtak nastupaju juniori u pojedinačnom i parovima, petak i subota su ekipna natjecanja juniora i kadeta, a subota i nedjelja za pojedinače susrete i parove kadeta.

Ostala događanja

Članovi po kategorijama

Seniori
25 članova
Juniori
20 članova
Kadeti
22 članova
Mlađi kadeti
17 članova
Pioniri
60 članova
Svukupno
144 članova
Sponzori